Tevékenység

Az ERFAVAD KFT. tevékenységének bemutatása

Cégünk 1989-ben alakul. mint az a rövidítésekből is kiderül erdészeti, faipari és vadgazdálkodási szolgáltatások végzésére. Működésünk során, erdő lábon értékesítése, fakitermelés, vágástakarítás, talaj előkészítés, ültetés és ápolási munkák szolgáltatása a fő profilunk, de mindemellett parképítést, füvesítést és ezek ápolását, valamint vadvédő kerítések és más vadgazdálkodási létesítmények építését és fenntartását is végezzük. Mindezen tevékenységekhez rendelkezünk gépekkel és megfelelő képzett szakemberekkel.

Tevékenységek:

* Faapríték adás-vétele
* Bozótirtás
* Ültetvény felszámolás
* Nyomvonal tisztítás
* Vágás, takarítás

Rendelkezésünkre álló gépeink:

* Biber 84 ZK aprítógép
* Valtra S 374 Traktor
* VOLVO EW 160D Gumikerekes kotrógép
* Bobcat TL360 Teleszkópos rakodó * Motorfűrészek: (Stihl : MS 460 MS 650 MS 361 MS 260)
* Sövény, bozótvágók
* FMM 200 szárzúzó adatpter
* CM 90 árokásó adapter
* Antonio Carraro
* JCB 3 CX
* R900 tuskóhasítógép
* MTZ-820 traktor
* Atlas 1604 Kotrógép
* Valtra M130 traktor
* Ponsee buffalo kihordó
* Ültetőgép ERTI
* Eke, borona, Padkasza, csörlő,
* Tárcsa
* Ároksó
* Faaprító cölöpverő
* MTZ 820
* Wermeer V 8550
* Stb....

Cégünk magán erdőgazdálkodók és állami erdészetek részére folyamatosan végzett és végez erdészeti munkálatokat köztük fakitermelést is, amelyből kikerülő faanyagokat minden esetben megvásároltuk és továbbértékesítettük. Ez havonként átlagosan 100m3/ha-os fatömeggel számolva, éves szinten 8-10 ezer m3 nettó fatömeget jelent. Ez idáig hagyományos fölkészítés mellett szokványos primőr erdei választékot termeltünk, majd értékesítettünk tovább.

2010. Októberében fejlesztés kezdeteként vásároltunk 1 db Buffalo Ponsee típusú, finn gyártmányú, nagy teljesítményű Forwardert, melynek speciális energia faültetvények és vágástéri hulladékból származó vékony faanyag kiközelítésére fejlesztett felépítménye van.

Ugyanígy a korábban már beállított Komatsu PC 228 típusú lánctalpas kotrógép a JENZ R 900 tip. hidraulikus tuskó kiszedő és elődaraboló adapterrel felszerelt gép segítségével mindezidáig szintén feldolgozatlan tuskót tervezzük hasznosítani.

Bér- és alvállalkozói géppel termeltünk eddig alkalmanként erdei aprítékot, melyet közvetett módon értékesítettünk az erőmű felé.